Som IT-ansvarlig er det fristende at lade Microsoft 365-platformen passe sig selv. Og hvis ikke det er et bevidst valg, handler det sikkert mere om ikke at have tid nok i hverdagen, til at give Microsoft 365 den nødvendige opmærksomhed. Uanset om årsagen er bekvemmelighed eller et spørgsmål om tid, lurer en række udfordringer og konsekvenser, som ikke bør ignoreres.

Hvorfor er vedligeholdelse svært?

Microsoft 365 er en omfattende platform, der rummer en bred vifte af applikationer, tjenester og funktioner. At holde styr på alle disse elementer og sikre, at de fungerer optimalt, kræver tid og opmærksom.

Samtidigt ruller Microsoft løbende opdateringer, rettelser og nye funktioner ud med en hastighed, der udfordrer tid og viden i mange IT-afdelinger.

For det kræver både ressourcer og den nødvendige viden om de nyeste funktioner og best practice inden for Microsoft 365, for at holde trit med nyhedsmængden fra Microsoft.

Og mister du først momentum i vedligeholdelsen fører det til uudnyttede muligheder og ineffektiv brug af platformen.

Kompleksitet, hyppige opdateringer og manglende viden er væsentlige årsager til, at virksomheder ikke får vedligeholdt deres Microsoft 365 platform

21%

21% er nervøse for at de overser opdateringer, der er vigtige for forretningen

Konsekvenser af manglende vedligeholdelse

Microsoft 365 indeholder et væld af produktivitetsværktøjer og indbygget IT-sikkerhed som mange virksomheder ikke udnytter fuldt ud.

Og manglende vedligeholdelse betyder dels, at medarbejdere går glip af muligheden for at arbejde mere effektivt men også det faktum, at en ikke vedligeholdt og opdateret platform er sårbare over for sikkerhedstrusler som fx malware, phishing og datalæk.

I tillæg til det, ser vi også ofte virksomheder, der betaler for Microsoft 365-licenser men ikke tager vigtige og værdifulde funktioner i brug. Og hvis funktioner ikke udnyttes, er det spildte penge. Løbende vedligeholdelse sikrer, at du som virksomhed tager aktivt stilling til din platform og udnytter de muligheder den rummer og dermed beskytter din investering i Microsoft 365.

Hvad kan du gøre for ikke at spilde dine licenspenge?

Planlæg og opret en regelmæssig plan for din vedligeholdelse, der inkluderer opdateringer, sikkerhedskontroller og uddannelse af medarbejdere.

Og så handler det i høj grad om at holde sig opdateret og følge med i Microsofts mange opdateringer og lære om nye funktioner.

Husk, at vedligeholdelse ikke kun handler om teknologi, men også om at optimere virksomhedens produktivitet og sikkerhed. Det sikrer du dels gennem uddannelse og træning af medarbejdere i de mange forskellige værktøjer i platformen. Og dels at IT arbejder aktivt med den avancerede indbyggede IT-sikkerhed Microsoft 365 stiller til rådighed.

Få hjælp til at holde din Microsoft 365 platform opdateret og vedligeholdt. Læs mere om vores Evergreen service til Microsoft 365

Du ønsker at optimere din IT. Vi hjælper dig med at realisere det.

Har du brug for mere information eller sparring, så grib ud efter os. Vi tager meget gerne en uforpligtende snak.

Kontakt os via kontaktformularen, på telefon +45 8882 6290 eller
e-mail service@timengo.com.