Vi er specialister i Microsoft licenser
– også Dynamics 365

Tidligere kunne du kun købe Dynamics licenser via din Dynamics implementeringspartner – sådan er det ikke længere.

I dag kan Dynamics 365 licenser købes ind via Microsofts forskellige indkøbs- og aftaleformer, hvilket gør det muligt at købe dine Dynamics licenser, der hvor du køber dine andre Microsoft licenser.

En mand, der sidder ved en computer skærm
Hænder på tastatur på en bærbar computer

Hvorfor købe Dynamics licenser der, hvor du køber dine andre Microsoft licenser?

Fordi Dynamics 365 licenser ofte hænger sammen med andre licensområder fra Microsoft. Det betyder, at du kan opnå rabatter eller særlige licensfordele ved at indkøbe alle dine Microsoft licenser under én og samme aftaleform.

Det er derfor vigtigt at betragte virksomhedens Microsoft licenser samlet, da der kan ligge betragtelige fordele og besparelser gemt i måden og aftaleformen du køber dine licenser ind på.

Vi har ikke fokus på implementering – vi er til gengæld super stærke til licenser

Hos timengo har vi mange års erfaring med rådgivning og salg af Microsoft licenser. Og da Microsoft frigav salget af Dynamics 365 licenser, blev de en naturlig del af vores komplette rådgivning på tværs af Microsoft’s licenser og services.

Vi har særlig kompetence og fokus på de mange og ofte meget komplekse licensregler, med det mål at sikre compliance og rightsizing af dine licenser, så du kan købe det du skal bruge – hverken mere eller mindre. Læs mere om vores licensrådgivning her.

Kend dit behov og dine brugere inden du køber Dynamics licenser

Forskellige applikationer

Dynamics 365 er den fleksible forretningsløsning i cloud, der består af en række forskellige intelligente forretningsapplikationer, som arbejder integreret og på tværs af forretningen.

Inden for hver “forretnings-diciplin” kan du vælge forskellige moduler, afhængigt af den opgave du skal have løst.

Plus du kan vælge forskellige licenstyper afhængigt af, hvor meget eller hvor lidt funktionalitet dine brugere skal have adgang til.

Illustration, der viser de forskellige applikationer i Microsoft Dynamics 365

Forskellige brugerabonnementer
– base, attach team og tenant – hvilken skal jeg vælge?

Dynamics 365 tilbyder 4 abonnementstyper:

  • Base – giver fuld funktionalitet
  • Attach – giver fuld funktionalitet med op til 84% rabat, hvis den købes på toppen af en base-licens
  • Team-member – giver reduceret funktionalitet med op til 92% rabat, sammenlignet med en base-licens
  • Tenant – giver fuld funktionalitet på tværs af alle brugere i dit Dynamics-miljø

En del af Dynamics applikationerne giver mulighed for at vælge mellem en fuld bruger (base-licens) eller en brugertype (team-member) med begrænsede muligheder.

Har en bruger behov for fuld funktionalitet til mere end en applikation, er det kun det dyreste abonnement du betaler fuld pris for (base-licens). Øvrige apps-abonnementer betaler du en reduceret pris for – de kaldes Attach-licenser.

Team-member licens – den frække dreng i klassen

Team-member licensen er designet til brugere, hvis job ikke nødvendigvis er bundet til en funktion, men som stadig skal have indsigt og adgang til grundlæggende funktionalitet inden for et applikationsområde.

Team-member licensen kan benytters på tværs af Finance, Supply ​Chain Management, Commerce, Human Resources, Project Operations, Sales, Customer Service, Field Service​. Det er også muligt at købe Team-member licens til Business Central​.

Der kan derfor ligge væsentlige besparelser gemt – op til 92% – hvis du evaluerer dine brugertyper og deres behov, inden du vælger Base- eller en Team-member licens.

Dynamics 365 Marketing – ligner ikke helt de andre i klassen

Dynamics 365 Marketing dækker over 3 apps – Marketing, Customer Insights, Customer Voice – og kan udvides efter behov.

I modsætning til den resterende Dynamics 365 platform er Dynamics 365 Marketing licenseret pr. tenant. Det betyder at Dynamics 365 Marketing installeres, konfigureres og bruges i et enkelt Dynamics-miljø – som en tenant-baseret licens og på tværs af alle brugere. Du skal derfor ikke købe separate brugerabonnementer til Marketing-appen, og administratorer kan administrere brugeradgang via admin-portalen.

Til Dynamics 365 Marketing kan du tilkøbe kapacitets-licenser, der dækker over Interactions, Contacts og Dataverse samt ekstra instanser, hvis du ønsker at etablere fx et “sand-box” miljø.

Køb rigtigt ind og spar op til 84%

Microsoft Dynamics 365 er en abonnementsløsning, hvor du betaler en fast månedspris pr. bruger*. Du kan justere antallet af licenser efter behov. Udover at være abonnementsbaseret, kan Dynamics 365 licenser og services indkøbes under forskellige aftaletyper bl.a. CPS, EA og SPA.

Når du planlægger dit licensindkøb, er det vigtigt, at du forholder dig til dine brugere og deres behov.

Har du fx en bruger, der har behov for fuld funktionalitet i mere end en applikation, kan du på Attach-licenser opnå op til 84% rabat. Der kan derfor ligge væsentlige besparelser i det rigtige design og rightsizing af dit samlede licensindkøb på Dynamics 365.

Dynamics 365 licenser og priser er en kompleks affære, der kræver indsigt og rådgivning, hvis du vil sikre dig, at du er korrekt licenseret til den bedste pris.

Model, der viser hvordan man køber Microsoft Dynamics 365 licenser

* Undtaget Dynamics 365 Marketing – her betaler du pr. tenant.

Skal vi tage en snak om dine Dynamics 365 licenser?

Så kontakt os via formularen eller på tlf.: +45 8882 6290.

    Ved at indsende denne formular giver du samtykke til, at timengo a/s må behandle de personoplysninger, du har indtastet for at kunne håndtere din henvendelse. Læs mere om dine rettigheder, samt hvordan du kan kontakte timengo a/s og/eller klage i vores persondatapolitik.
Lars Wrede, Cloud Consultant i timengo