Security nyheder

Microsoft Purview Information Protection: En integreret løsning til at opdage, klassificere og beskytte følsomme data

I dagens digitale verden er det afgørende at have styr på, hvor ens data befinder sig, og hvem der har adgang til dem. Følsomme data som personoplysninger, forretningshemmeligheder og intellektuel ejendom skal beskyttes mod uautoriseret brug og lækage. Men hvordan kan man gøre det effektivt, når data flyder på tværs af forskellige enheder, apps, tjenester og skyer?

Microsoft Purview Information Protection er en integreret løsning, der giver dig mulighed for at opdage, klassificere og beskytte dine data, uanset hvor de lever eller rejser. Med Microsoft Purview Information Protection kan du:

 • Brug indbyggede eller tilpassede følsomme informationstyper og trænbare klassifikatorer til at identificere data, der kræver beskyttelse, baseret på indholdet eller konteksten af filerne eller dataene.
 • Anvend følsomhedslabels til at tilføje fleksible beskyttelsesforanstaltninger, såsom kryptering, adgangsbegrænsninger og visuelle markeringer, til dine data i Microsoft 365-apps og -tjenester samt populære ikke-Microsoft-apps og -tjenester.
 • Overvåg og analyser dine dataklassificerings- og beskyttelsesaktiviteter ved hjælp af indholdseksplorer og aktivitetseksplorer, og få indsigt i, hvordan dine data bruges og deles både internt og eksternt.
 • Udvid din dataopdagelse og -beskyttelse til din hybrid- og multicloud-miljø, herunder Azure, AWS, on-premises og SaaS-applikationer, med Microsoft Purview Data Map.

Microsoft Purview Information Protection er en del af Microsoft Purview, en omfattende datagovernance-løsning, der hjælper dig med at administrere og udnytte dine data på en ansvarlig måde. Med Microsoft Purview kan du også styre dine data til overholdelse eller lovgivningsmæssige krav, såsom GDPR, HIPAA og CCPA.

Hvis du vil vide mere om Microsoft Purview Information Protection og andre Microsoft Purview-løsninger, kan du besøge Microsoft Purview-webstedet eller prøve dem direkte i Microsoft Purview compliance portalen med en gratis prøveperiode.

Defender XDR

Microsoft 365 Defender er en XDR-løsning, der hjælper med at opdage og afværge cyberangreb på tværs af Microsoft 365-miljøet. På Microsoft Ignite 2023 annoncerede Microsoft en række nye funktioner i Microsoft 365 Defender, herunder:

 • Automatisk “angrebsforstyrrelse” til at begrænse igangværende angreb og isolere berørte aktiver
 • Yderligere forening og optimering af administrations-, undersøgelses- og afhjælpningsoplevelsen
 • Et tidsbegrænset tilbud der giver en 50% besparelse på Microsoft Defender for Endpoint P1 og P2 licenser for nye og fornyende kunder

Microsoft 365 Defender giver også anbefalinger til at forbedre din sikkerhedsstatus og dermed forhindre lignende angreb i fremtiden. Desuden er Microsoft 365 Defender integreret med andre Microsoft-løsninger, såsom Microsoft Sentinel, Microsoft Purview og Microsoft Defender for Cloud Apps.

Hvis du vil vide mere om Microsoft 365 Defender og de nye funktioner, kan du besøge Microsoft 365 Defender-webstedet.

Power Platform nyheder

Auto-claiming en Power Apps licens

Vil du gerne spare tid og besvær med at administrere licenser til Power Apps? Så har vi gode nyheder til dig! Microsoft har introduceret en ny funktion, der gør det nemmere end nogensinde at sikre, at dine Power Apps-brugere har de nødvendige licenser til at bruge appen uden afbrydelser. Funktionen hedder auto-claim for Power Apps licenses, og den giver administratorer mulighed for at oprette politikker i Microsoft 365 admin center, som automatisk tildeler licenser til brugere, der har brug for dem.

Med auto-claim for Power Apps licenses kan du som administrator slippe for at identificere og tildele licenser til brugere manuelt. I stedet kan du lade systemet gøre arbejdet for dig. Når du har oprettet en auto-claim politik for Power Apps per user licenses, vil enhver bruger i din organisation, der mangler en standalone Power Apps license, få tildelt en sådan, når de har brug for den. For eksempel, hvis en bruger uden en standalone Power Apps license åbner en app, der kræver en premium license, vil brugeren automatisk få tildelt en Power Apps per user license. Det samme gælder, hvis en bruger uden en standalone Power Apps license åbner en app inden for et Managed Environment.

Du kan læse mere om, hvordan du opretter og administrerer auto-claim politikker for Power Apps licenses i Microsoft Learn dokumentationen.

Auto-claim for Power Apps licenses er ikke kun en fordel for administratorer, men også for brugerne. Det betyder nemlig, at de kan få adgang til de apps, de har brug for, uden at skulle vente på, at en administrator tildeler dem en license. Det forbedrer brugeroplevelsen og produktiviteten for alle, der bruger Power Apps.

Hvis du vil have mere kontrol og indsigt i dit licenseforbrug og overholdelse, kan du også benytte dig af den nye licensing experience i Power Platform admin center. Denne funktion giver dig værdifulde oplysninger og forbedret synlighed i forbruget af Power Apps og Power Automate licenses. Du kan nemt se, hvilke licenses der bruges til at køre apps og flows i et bestemt miljø, og om der er nogen, der ikke overholder de nødvendige licensekrav. Du kan også se, hvor mange brugere der aktivt forbruger Power Apps eller Power Automate licenses i et bestemt miljø, og hvem de er.

Du kan finde disse funktioner i Power Platform Admin Center under Billings (preview) > Licenses (preview).

Power Pages: en ny måde at bygge professionelle og engagerende hjemmesider på

Har du brug for en nem og hurtig måde at oprette og administrere moderne hjemmesider til din virksomhed? Så bør du prøve Microsoft Power Pages, en lowcode-platform, der giver dig fuld kontrol over dit webdesign og indhold.

Power Pages er en del af Microsoft Power Platform, en samling af værktøjer, der gør det muligt for alle at skabe digitale løsninger uden at skulle kode. Med Power Pages kan du:

 • Vælge mellem mange skabeloner, der passer til forskellige formål og brancher.
 • Tilpasse dit webdesign med et intuitivt og visuelt studie.
 • Integrere dine hjemmesider med andre Microsoft-produkter, såsom Power Apps, Power Automate og Power BI.
 • Sikre dine hjemmesider med avancerede sikkerhedsfunktioner og overholdelse af standarder.
 • Overvåge og analysere din hjemmesides ydeevne og trafik med indbyggede rapporter.

Power Pages er nu tilgængelig for alle kunder, der har en Microsoft 365-licens. Du kan prøve det gratis i 30 dage og se, hvordan det kan forbedre din online tilstedeværelse.

Læs mere om Power Pages på den officielle hjemmeside eller Microsoft Learn, hvor du kan finde introduktioner, vejledninger og kurser på dansk.

Prøv Power Pages i dag og oplev, hvordan du kan bygge professionelle og engagerende hjemmesider med low-code.

Dynamics 365 nyheder

Dynamics 365 – minimum antal køb af licenser

Microsoft har ændret på regler for minimumskøb af Dynamics 365 Base licenser – miniums antallet er gældende i hele kontraktperioden.

Nedenfor ses en tabel med regler per service:

Microsoft 365 nyheder

Syntex

Microsoft Syntex er en AI-platform, der hjælper virksomheder med at forstå, behandle og overholde angivne standarder. Syntex bruger intelligent dokumentbehandling, kunstig intelligens og avanceret maskinel indlæring til automatisk og eftertænksomt at finde, organisere og klassificere dokumenter i dine SharePoint-biblioteker, Microsoft Teams, OneDrive for Business og e-mails.

Syntex kan hjælpe med at forbedre produktiviteten og effektiviteten i din organisation ved at automatisere processer, forudsige resultater og meget mere. Syntex kan også integreres med andre Azure-tjenester som Azure Machine Learning og Azure Cognitive Services2.

Syntex-funktionaliteter inkluderer:

 • Skab forbedringer. Forstå og saml indhold med opsummering, oversættelse og automatisk indsamling, der er drevet af kunstig intelligens, samt noter, der er integreret i Microsoft 365 og Teams.
 • Opret forbindelse. Find og genanvend indhold med søgning, eSignature og integration i virksomhedens arbejdsprocesser, der er drevet af kunstig intelligens, såsom administration af kontrakter og fakturaer.
 • Administrer. Analyser og beskyt indhold gennem det s livscyklus med sikkerhed og overholdelse, der er drevet af kunstig intelligens, sikkerhedskopiering/gendannelse og avanceret indholdsadministration.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan bruge Microsoft Syntex, kan du besøge Microsofts Syntex-side.

Microsoft Mesh

Microsoft Mesh er en ny platform, der gør det muligt for brugere at samarbejde og interagere i en virtuel verden. Mesh er designet til at fungere på tværs af enheder og platforme og giver brugerne mulighed for at oprette og deltage i virtuelle møder, uddannelsesprogrammer og meget mere.

Med Microsoft Mesh kan brugere oprette og deltage i virtuelle rum, hvor de kan samarbejde og interagere med andre brugere i realtid. Brugere kan oprette deres egne rum eller deltage i eksisterende rum, der er oprettet af andre brugere. Mesh understøtter også en række forskellige enheder, herunder HoloLens 2, Windows Mixed Reality-headsets og iOS- og Android-enheder.

Microsoft Mesh er en del af Microsofts strategi om at bringe mennesker tættere sammen ved hjælp af teknologi. Ved at skabe en platform, der gør det muligt for brugere at samarbejde og interagere i en virtuel verden, kan Microsoft hjælpe med at bringe mennesker sammen, uanset hvor de befinder sig i verden.

Teams opdateringer

I forlængelse af den nye Teams klient – Teams Premium har Microsoft flyttet flere funktionaliteter over i den nye Premium version.

 • AI brug i møder
 • For bedre indsigt i møder og book mere tilpasset møder
 • Mere sikkerhed
  • Vandmærker på dokumenter
  • Label sikring på dokumenter
  • Mere styring over hvem der fx lan optage mødet
 • Flere værktøjer til IT admins
  • Mere kontrol over kvaliteten af mødet
  • Benyt branding af logo ‘er mm,
  • Adgang til værktøjer der gør det nemmere at ”arbejde effektivt i mødet

Microsoft Intune

Microsoft har de sidste to måneder af 2023 har introduceret en række nye funktioner og forbedringer til Intune.

Her er nogle af højdepunkterne:

 • Cloud-native for enhedsadministration: Intune tilbyder en cloud-native tilgang til enhedsadministration, som kan hjælpe dig med at øge sikkerheden og produktiviteten for din organisation og gøre dig klar til fremtiden med kunstig intelligens. Du kan bruge Intune til at administrere dine enheder på tværs af platforme, udrulle softwareopdateringer, få et realtids overblik over din enhedsflåde og anvende sikkerhedspolitikker på få minutter. I november og december har vi tilføjet nye funktioner til Windows Autopilot, som f.eks. app-installation før provisionering og forenkling af ensartet sikkerhedsindstilling med integration af Microsoft Defender for Endpoint native endpoint-indstillinger og Intune. Læs mere om cloud-native enhedsadministration her.
 • MacOS-administration: Microsoft har frigivet softwareopdateringspolitik for MacOS, kompleks app-administration for MacOS, fjernhjælp for MacOS og meget mere. Det giver dig mulighed for at administrere alle dine enheder på ét sted. Det kan spare dig tid og penge ved at eliminere behovet for flere administrationsplatforme og on-premises løsninger.
 • Microsoft Intune Suite: Intune Suite tilbyder mission-critical avanceret endpoint-administration og sikkerhedsfunktioner. Intune Suite giver dig mulighed for at administrere og beskytte dine enheder, apps og data med Intune, Defender for Endpoint, Defender for Office 365 og Cloud App Security. Du kan også få adgang til yderligere funktioner, såsom Endpoint Privilege Management, Application Control, Group Policy Analytics og meget mere. Læs mere om Intune Suite her.
 • Microsoft Security Copilot i Intune: Microsoft Security Copilot er en intelligent assistent, der kan hjælpe dig med at optimere din sikkerhedsopsætning og reducere risiciene for dine enheder og data. Security Copilot kan analysere din nuværende konfiguration, anbefale de bedste praksis, guide dig gennem implementeringen og overvåge din sikkerhedsstatus. Security Copilot er integreret med Intune og andre Microsoft-sikkerhedsløsninger, så du kan få et holistisk og konsistent syn på din sikkerhedsstatus. Security Copilot er nu tilgængelig i offentlig preview for Intune-kunder.

Azure nyheder

Azure Boost

Azure Boost er et nyt system fra Microsoft, der forbedrer ydeevnen og sikkerheden for dine virtuelle maskiner i skyen. Med Azure Boost kan du frigøre CPU-ressourcer til dine arbejdsbelastninger ved at flytte nogle af de processer, som normalt udføres af hypervisoren og værts-OS, til specialbygget hardware og software.

Azure Boost har flere fordele, såsom:

 • Høj netværksbåndbredde. Op til 200 Gbps med den nye Microsoft Azure Network Adapter (MANA).
 • Hurtig og sikker lagring. Op til 17,3 GBps og 3,8 millioner IOPS med lokal lagring og op til 12,5 GBps og 650 K IOPS med fjernlagring.
 • Indbygget sikkerhed. Azure Boost bruger Cerberus som en uafhængig HW Root of Trust til at opnå NIST 800-193-certificering.
 • Øget virtualiseringsydelse. Azure Boost frigør CPU-ressourcer til dine gæste-VM’er ved at flytte lagrings- og netværksoperationer til FPGA’en.

Hvis du vil vide mere om Azure Boost, kan du besøge denne side. Du kan også prøve Azure Boost gratis med et pay-as-you-go abonnement. Der er ingen forpligtelse på forhånd – du kan annullere når som helst.

Azure Hybrid benefits

Vil du gerne reducere omkostningerne ved at køre workloads i skyen? Med Azure Hybrid Benefit for Azure Kubernetes Service kan du udnytte værdien af dine on-premises licenser og modernisere dine applikationer uden ekstra omkostninger.

Azure Hybrid Benefit for Azure Kubernetes Service (AKS) er en ny fordel, der kan hjælpe dig med at sænke prisen på at køre Kubernetes on-premises eller ved kanten. Det fungerer ved at lade dig bruge dine on-premises Windows Server Datacenter eller Standard licenser med Software Assurance (SA) til at betale for AKS. Hver Windows Server core licens giver ret til brug på 1 virtuel core af AKS. Der er nogle vigtige detaljer, du skal være opmærksom på, når du aktiverer fordelen for AKS:

 • Azure Hybrid Benefit for AKS aktiveres på management cluster (eller AKS host) niveau. Du behøver ikke at aktivere fordelen for workload clusters.
 • Hvis du har flere AKS on Azure Stack HCI eller Windows Server installationer, skal du aktivere Azure Hybrid Benefit individuelt for hver installation.
 • At aktivere Azure Hybrid Benefit på en AKS installation under prøveperioden annullerer ikke din prøveperiode. Fordelen aktiveres med det samme, men anvendes først ved slutningen af prøveperioden.
 • Geninstallation af AKS genopretter ikke automatisk fordelen. Du skal genaktivere denne fordel for den nye installation.

For mere information om Software Assurance og med hvilke aftaler det er tilgængeligt, se Fordele ved Software Assurance.

Resten af denne artikel beskriver, hvordan du aktiverer denne fordel for AKS on Azure Stack HCI eller Windows Server.

Du kan maksimere dine besparelser ved også at bruge Azure Hybrid Benefit for Azure Stack HCI. For mere information, se Azure Hybrid Benefit for Azure Stack HCI.

Sørg for, at du har et AKS hybrid cluster installeret på enten en Azure Stack HCI eller en Windows Server host.

For at bruge Azure PowerShell kan du opgradere Azure PowerShell til den nyeste version (sørg for at starte PowerShell med administratorrettigheder).

Installer eller opdater Az.Accounts og Az.ConnectedKubernetes modulerne:

(Optional) Hvis installationen af Az.* modulerne ikke er vellykket og ikke virker, skal du give yderligere PowerShell tilladelser til at udføre eksterne scripts:

Du skal have Microsoft.Kubernetes/connectedClusters/write tilladelsen til Azure Arc-enabled Kubernetes cluster ressourcen af management cluster (microsoft.kubernetes/connectedclusters) for at aktivere Azure Hybrid Benefit for AKS hybrid.

Du kan verificere AKS host management cluster ved at køre følgende kommando på en hvilken som helst node i dit fysiske cluster for at hente kvaName navnet:

Tjek, at fordelen ikke allerede er aktiveret på dit management cluster. Hvis fordelen allerede er aktiveret, skal du se egenskaben AzureHybridBenefit sat til true.

Hvis du har en tom værdi for JSON egenskaben distribution, skal du følge dette link for at lappe dit cluster, før du fortsætter med at aktivere Azure Hybrid Benefit for AKS.

For at aktivere fordelen for et AKS cluster, skal du køre følgende kommando i PowerShell og sætte AzureHybridBenefit eller azure-hybrid-benefit egenskaben til true. Du vil blive bedt om at bekræfte overholdelse af Azure Hybrid Benefit vilkårene, før du fortsætter.

Jeg bekræfter, at jeg har en berettiget Windows Server licens med Azure Hybrid Benefit til at anvende denne fordel til AKS på HCI eller Windows Server. Besøg https://aka.ms/ahb-aks for detaljer (y/n)

Du kan også gøre Azure Hybrid Benefit for AKS hybrid aktiveringsoperationen fra en Azure Cloud Shell instans.

Kør følgende kommando og tjek, at JSON egenskaben AzureHybridBenefit er sat til True.

Efter at have aktiveret Azure Hybrid Benefit for AKS, skal du regelmæssigt tjekke og opretholde overholdelse af Azure Hybrid Benefit. Du kan lave en inventar af, hvor mange enheder du kører, og tjekke dette mod de Software Assurance licenser, du har. For at bestemme, hvor mange clusters med Azure Hybrid Benefit for AKS du kører, kan du kigge på din Microsoft Azure regning.

For at kvalificere dig til Azure Hybrid Benefit for AKS, skal du køre AKS på førsteparts Microsoft infrastruktur som Azure Stack HCI eller Windows Server 2019/2022 og have den passende licens til at dække den underliggende infrastruktur. Du kan kun bruge Azure Hybrid Benefit for AKS under Software Assurance perioden. Når Software Assurance perioden er ved at udløbe, skal du enten forny din aftale med Software Assurance, eller deaktivere Azure Hybrid Benefit funktionaliteten.

Se Cost Management and Billing i Azure portalen for at verificere, at Azure Hybrid Benefit for AKS er blevet anvendt til din Microsoft Azure reg.

Microsoft Entra ID Governance: En løsning til at forbedre produktivitet, sikkerhed og overholdelse af regler

I en tid, hvor organisationer står over for stadig større udfordringer med at håndtere identitet og adgang til ressourcer på tværs af skyer og on-premises applikationer, er det vigtigt at have en effektiv og fleksibel løsning til at styre disse processer. Microsoft Entra ID Governance er en sådan løsning, der giver organisationer mulighed for at automatisere, delegere og overvåge identitet og adgang på en sikker og skalerbar måde.

Med Microsoft Entra ID Governance kan du:

Styre identitetslivscyklus: Automatiser oprettelse, vedligeholdelse og fjernelse af brugeridentiteter i både Active Directory og Microsoft Entra ID, baseret på signaler fra HR-systemer eller andre kilder. Brug livscyklus-workflows til at udføre opgaver ved bestemte begivenheder, såsom når en ny medarbejder starter, skifter rolle eller forlader organisationen. Brug automatisk tildelingspolitikker til at tilføje og fjerne brugeres gruppe- og applikationsroller, baseret på ændringer i brugerattributter.

 • Styre adgangslivscyklus: Definer, hvilke brugere der skal have adgang til hvilke ressourcer, og hvordan de kan anmode om og få godkendt adgang. Brug rettighedsstyring til at oprette pakker af gruppe- og applikationsroller, som brugere kan anmode om eller få tildelt automatisk. Brug adgangsanmeldelser til at kontrollere og bekræfte, at brugere stadig har brug for den adgang, de har. Brug betinget adgang til at håndhæve sikkerhedspolitikker, såsom multifaktor-godkendelse eller vilkår for brug, når brugere logger på applikationer.
 • Sikre privilegeret adgang: Reducer risikoen for misbrug af administratorroller, som kan give adgang til følsomme data eller systemer. Brug Microsoft Entra Privileged Identity Management (PIM) til at aktivere roller efter behov, kræve godkendelse eller godkendelse, overvåge aktiviteter og sende alarmer. Brug adgangsanmeldelser til at sikre, at kun de rigtige personer har privilegerede roller, og at de regelmæssigt gennemgår deres adgang.
 • Microsoft Entra ID Governance er en cloud-baseret løsning, der understøtter både cloud- og on-premises-applikationer, og som integrerer med Microsoft Entra, Microsoft Security og Microsoft Azure produkter. Du kan nemt forbinde dine applikationer med Microsoft Entra ID Governance ved hjælp af hundredvis af tilgængelige stikprogrammer eller ved at bruge standarder som SCIM, LDAP eller SQL.

Hvis du vil vide mere om Microsoft Entra ID Governance, og hvordan det kan hjælpe din organisation med at forbedre produktivitet, sikkerhed og overholdelse af regler, kan du besøge denne hjemmeside eller kontakte os for mere information.

Microsoft Dev Box: Skybaserede arbejdsstationer optimeret til udviklere

Er du træt af at spilde tid og ressourcer på at konfigurere og vedligeholde din egen udviklingsmaskine? Vil du gerne have adgang til en klar-til-kode arbejdsstation i skyen, der har alle de værktøjer og aktiver, du har brug for til dit projekt? Så er Microsoft Dev Box løsningen for dig!

Microsoft Dev Box er en Azure-tjeneste, der giver udviklere selvbetjeningsadgang til forudkonfigurerede, projektspecifikke udviklerbokse1. Du kan forbinde efter behov og arbejde på tværs af flere udviklerbokse for at undgå konfigurationskonflikter. Du kan også administrere udviklerbokse med fysiske enheder i Microsoft Intune for at maksimere sikkerhed, overholdelse og omkostningseffektivitet.

Med Microsoft Dev Box kan du:

 • Fremskynde onboarding og begynde at kode på få minutter med udviklingsoptimerede arbejdsstationer i skyen. Dev box leveres forudkonfigureret og klar til kode, med alle de værktøjer og aktiver, udviklere har brug for, samtidig med at IT-tilsyn opretholdes. Tilpas udviklerbokse til dine udviklerarbejdsgange og værktøjer. Oplev en højfidelitetsforbindelse, uanset hvor du og dine teammedlemmer er i verden, med udviklerbokse, der er forudkonfigureret til at implementere i din nærmeste Azure-region.
 • Hurtigt spinde en udviklerboks op med kodearkivet og værktøjerne til din aktuelle opgave forudinstalleret. Vælg fra et bibliotek af udviklerbokspools, der er bygget af dit team, uden at administrere billeder eller få hjælp fra IT. Kør flere projektbaserede udviklerbokse samtidigt for at arbejde parallelt og eliminere konfigurationskonflikter. Skift mellem højcomputer- og dag-til-dag-udviklerbokse for at imødekomme dine mest krævende opgaver på enhver enhed.
 • Hjælp med at holde udviklere, deres arbejdsstationer og deres arbejdsbelastninger sikre ved at aktivere granulær politikstyring og styring af udviklerboks.
 • Centraliser udviklerboksadministration sammen med fysiske enheder ved hjælp af Microsoft Intune, og angiv separate adgangskontroller og tilladelser på en projekt-for-projekt-basis for hver udviklerboks for at standardisere til nul tillid. Isoler arbejdsgange og undgå forældreløs kildekode uden at begrænse produktiviteten.

Microsoft Dev Box er en betal-efter-brug-tjeneste, der giver dig mulighed for at bruge dine eksisterende berettigede Microsoft 365- eller Windows-licenser. Udrul udviklerbokse, der er skræddersyet til dine udvikleres behov – dev box faktureres baseret på computer- og lagerforbrug.

Start gratis. Få et kredit på $200 til at bruge inden for 30 dage. Mens du har din kredit, får du gratis mængder af mange af vores mest populære tjenester plus gratis mængder af 55+ andre tjenester, der altid er gratis.

Efter din kredit skal du gå til betal efter brug for at fortsætte med at bygge med de samme gratis tjenester. Betal kun, hvis du bruger mere end dine gratis månedlige beløb.

Efter 12 måneder får du stadig 55+ altid gratis tjenester – og betaler stadig kun for det, du bruger ud over dine gratis månedlige beløb.

Hvis du vil vide mere om Microsoft Dev Box, kan du besøge https://azure.microsoft.com/en-us/products/dev-box/#overview.

AI nyheder (Copilot)

Bing Chat bliver til Microsoft Copilot

Microsoft har for nylig besluttet at omdøbe deres AI-chatbot fra Bing Chat til Microsoft Copilot.

Copilot er en AI-drevet funktion, der hjælper dig med at gøre mere, end du nogensinde troede var muligt, indbygget direkte i din browser .

Denne funktion er tilgængelig i Microsoft Edge-browseren, og du kan få adgang til den ved at logge på og vælge ikonet Bing Chat på browserens værktøjslinje.

Copilot er en gratis version af AI-chatbotten, og den mere avancerede Copilot for Microsoft 365 kræver betaling . ( det er det tidligere Bing Chat Enterprise )

Hvad kan Copilot gøre? Copilot er en AI-drevet funktion, der kan hjælpe dig med at organisere dine faner, finde dine adgangskoder fra en anden browser, hjælpe dig med at finde ud af, hvor du kan streame en film, og meget mere.

Copilot kan også sammenligne produkter direkte i dit sidebjælke og kan endda oprette en tabel, der hjælper dig med at sammenligne .

Mens Copilot kan hjælpe dig med at sammenligne produkter, kan Shopping i sidebjælken hjælpe dig med at få det bedste tilbud.

Azure Copilot

Microsoft Copilot for Azure er en AI-assistent, der hjælper dig med at designe, drive, optimere og fejlfinde din cloud-infrastruktur og -tjenester fra skyen til kanten. Med Copilot for Azure kan du stille spørgsmål i naturligt sprog, få personlige løsninger, generere dybe indsigter og udføre komplekse opgaver.

Copilot for Azure er integreret med Azure-portalen og vil snart være tilgængelig fra Azure-mobilappen og CLI. Copilot for Azure bygger på avancerede store sprogmodeller (LLMs) og Azure Resource Model, som giver en rig forståelse og styring af alt, hvad der sker i Azure.

Copilot for Azure er i øjeblikket i preview, og du kan ansøge om adgang her. Copilot for Azure er gratis at bruge under preview, og vi vil give dig opdateringer på et senere tidspunkt.

Microsoft Copilot for Azure, en AI-kompanion, der hjælper dig med at designe, betjene, optimere og fejlfinde din cloud-infrastruktur og -tjenester.

 • Copilot for Azure kombinerer kraften i avancerede store sprogmodeller (LLMs) med Azure Resource Model, hvilket muliggør en rig forståelse og styring af alt, hvad der sker i Azure, fra skyen til kanten.
 • Copilot for Azure hjælper dig med at udføre komplekse opgaver hurtigere, hurtigt opdage og bruge nye funktioner og øjeblikkeligt generere dybe indsigter til at skalere forbedringer bredt på tværs af teamet og organisationen.
 • Copilot for Azure er tilgængelig i Azure-portalen og vil være tilgængelig fra Azure-mobilappen og CLI i fremtiden.
 • Copilot for Azure er bygget til at ræsonnere over, analysere og fortolke Azure Resource Manager (ARM), Azure Resource.
 • Graph (ARG), omkostnings- og brugsdata, dokumentation, support, bedste praksisvejledning og mere.
 • Copilot for Azure er designet til virksomhedens behov og følger Microsofts AI-principper og Responsible AI Standard. Copilot arver automatisk din organisations sikkerheds-, overholdelses- og privatlivspolitikker for Azure.

Azure AI Studio 

Vil du gerne bygge, evaluere og udrulle kunstig intelligens-løsninger på en nem og hurtig måde? Så skal du prøve Azure AI Studio, din alt-i-en-AI-platform, der giver dig adgang til avancerede AI-værktøjer og -tjenester.

Med Azure AI Studio kan du: 

 • Oprette og træne brugerdefinerede copilots, der kan hjælpe dig med at automatisere opgaver, generere indhold, analysere data og meget mere.
 • Bruge forudbyggede AI-løsninger, der er baseret på best practices og branchestandarder, til at løse almindelige forretningsudfordringer.
 • Integrere AI i dine eksisterende applikationer og workflows med et par klik, uden at skrive en eneste linje kode.
 • Samarbejde med andre udviklere og eksperter i et åbent og innovativt AI-fællesskab.

Copilot Studio

Vil du gerne have en personlig assistent, der kan hjælpe dig med at arbejde smartere og mere effektivt? Så bør du prøve Microsoft Copilot Studio, den nye platform til at skabe og tilpasse kraftfulde, kunstigt intelligente copiloter.

Med Microsoft Copilot Studio kan du udvide Microsoft Copilot og bygge din egen copilot, der passer til dine behov og præferencer. Du kan designe skræddersyede samtaler for forudsigelige scenarier, der kræver specifikke svar, som f.eks. overholdelse af regler eller bestemte processer. Du kan også øge produktiviteten ved at automatisere arbejdsgange og bruge dine data til at give relevante og engagerende interaktioner.

Microsoft Copilot Studio er bygget på grundlaget af førende teknologier inden for samtalekunstig intelligens, herunder Power Virtual Agents, og er interoperabel med Azure AI Studio og mere. Du kan bruge en grafisk udviklingsmiljø til at bygge copiloter uden at skulle kode eller have dataforskere eller udviklere.

Hvis du vil prøve Microsoft Copilot Studio gratis eller læse mere om mulighederne med Copilot Studio, kan du klikke her.

Loop App

Med Loop kan du oprette en “Loop-side”, hvor du kan samle personer og alle dine komponenter, links, opgaver og data. Loop-sider kan starte i småt og fortsætte med at vokse, så de passer til størrelsen på dine ideer. Loop-sider kan deles på tværs af M365-apps som et link eller som en integreret Loop-komponent.

Loop-komponenter er bærbare dele af indhold, der forbliver synkroniseret på tværs af alle de steder, de deles. Komponenter giver dig mulighed for at samarbejde i arbejdsgangen – på en Loop-side eller i en chat, mail, et møde eller et dokument. Det kan være lister, tabeller, noter og meget mere – du arbejder altid med de nyeste oplysninger i din foretrukne app, fx Microsoft Teams, Outlook, Word, Whiteboard og Loop-appen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan bruge Loop, kan du besøge Microsofts supportside her.

Azure Cobalt

Microsoft har udviklet en ny chip, der er designet til at håndtere AI-opgaver. Denne chip er blevet udviklet af Microsofts Azure Cloud-team og er designet til at hjælpe med at håndtere den stigende efterspørgsel efter AI-tjenester.

Denne chip er en del af Microsofts strategi om at bringe AI til alle og gøre det lettere for udviklere at bygge AI-løsninger. Ved at udvikle en chip, der er specielt designet til AI-opgaver, kan Microsoft levere hurtigere og mere effektive AI-tjenester til sine kunder.

Microsofts nye chip er en del af en større trend i teknologibranchen, hvor flere og flere virksomheder udvikler deres egne chips til at håndtere AI-opgaver. Disse chips er designet til at være mere effektive og hurtigere end traditionelle CPU’er og GPU’er, når det kommer til at håndtere AI-opgaver.

Azure Maia

Microsoft Azure MAIA er en AI-platform, der hjælper virksomheder med at udvikle og implementere AI-løsninger. MAIA er en del af Microsofts større strategi om at bringe AI til alle og gøre det lettere for udviklere at bygge AI-løsninger.

MAIA-platformen giver dig mulighed for at oprette og træne AI-modeller, der kan bruges til at automatisere processer, forudsige resultater og meget mere. Platformen er designet til at være let at bruge og kan integreres med andre Azure-tjenester som Azure Machine Learning og Azure Cognitive Services.

Copilot for Service

Microsoft Copilot for Service er en AI-platform, der hjælper med at forbedre kundeoplevelsen i dit callcenter. Copilot for Service er designet til at hjælpe agenter med at besvare kundehenvendelser hurtigere og mere effektivt ved at give dem adgang til generative samtaler drevet af kunstig intelligens.

Copilot for Service kan integreres med Dynamics 365 Customer Service og andre Azure-tjenester for at give dig en mere omfattende løsning til håndtering af kundehenvendelser. Copilot for Service kan også konfigureres til at opfylde dine specifikke behov og krav.

Med Copilot for Service kan du øge produktiviteten i dit callcenter og forbedre kundeoplevelsen. Copilot for Service kan hjælpe med at reducere ventetiden for kunder og give agenterne de oplysninger, de har brug for, for at besvare kundehenvendelser hurtigere og mere effektivt.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan bruge Copilot for Service, kan du besøge Microsofts Copilot for Service-siden.

Du ønsker at udnytte fordelene i cloud. Vi hjælper dig med at realisere dem.

Kontakt os via kontaktformularen, på telefon +45 8882 6290 eller
e-mail service@timengo.com.