Vil du sikre din virksomhed eller organisation mod de stadigt mere komplekse og innovative cyberangreb, kan det være nødvendigt at udvide din traditionelle IT-sikkerhedsstrategi med en MDR-service (Managed Detection and Response), som overvåger og reagerer på enhver indtrængen – døgnet rundt.

Hvad er MDR?

MDR, eller Managed Detection and Response, er en overbygning til din eksisterende IT-sikkerhed. En avanceret cyber-sikkerhedsservice, der integrerer teknologi og menneskelig ekspertise for at overvåge, forebygge, identificere og reagere på cybertrusler i realtid og derved minimere skader og afbrydelser i forretningsprocesserne.

En ekstern MDR-service giver din virksomhed eller organisation et dedikeret sikkerhedsteam, der bruger specialiserede værktøjer til at holde trit med landskabet af trussels-aktører, og sikrer at trusler identificeres hurtigt og håndteres effektivt.

MDR overgår det traditionelle perimeterforsvar ved at tilbyde proaktiv jagt på trusler, forebyggelse og undersøgelse af sikkerhedshændelser samt rådgivning om risikostyring og compliance.

Læs også: IT-kriminalitet er blevet personlig

Kernefunktionerne i MDR

En MDR-service udnytter specialiserede værktøjer og ekspertise til at identificere trusler, før de bliver til sikkerhedsbrud. Det skaber en proaktiv og adaptiv forsvarsstrategi.

Ved at kombinere teknologi og menneskelig indsigt, opnår en MDR-service en dybdegående analyse og incidenthåndtering på sikkerhedstrusler. Dette minimerer risikoen for datatab og nedetid.

MDR tilbyder 24/7 overvågning, som sikrer kontinuerlig beskyttelse mod cybertrusler. En effektiv incident response er essentiel og sørger for at alarmere og guide virksomheden gennem nødvendige skridt for at afbøde og løse sikkerhedsbrud, ofte før de eskalerer.

MDR kontra traditionel IT-sikkerhed

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, og beskyttelse af endpoints, fokuserer på at styrke virksomhedens ydre forsvarslinjer, og ofte ser vi forældede signaturbaserede løsninger. MDR-services anvender avanceret overvågning og analyse og garanterer en kontinuerlig tilpasning til det dynamiske trusselsbillede.

Med MDR er det ikke kun infrastrukturen, der beskyttes. Menneskelige eksperter vurderer løbende sikkerhedshændelser for at identificere reelle trusler, samtidig med at de forstår og afværger de stadigt mere komplicerede angreb, vi ser i dagens digitale landskab.

Forskellen på MDR og EDR

Selvom Managed Detection and Response (MDR) og Endpoint Detection and Response (EDR) deler nogle ligheder, er de faktisk to forskellige begreber inden for cybersikkerhed.

Kort sagt, er MDR en mere omfattende og proaktiv tilgang til trusselsdetection og respons, der omfatter EDR-teknologi som en del af sin værktøjskasse. MDR kombinerer EDR-løsninger med avanceret trusselsanalyse og ekspertovervågning for at beskytte organisationen mod stadig mere komplekse cybertrusler.

EDR er en teknologi, der primært er designet til at opdage og reagere på trusler på endpoints, såsom computere og mobile enheder.

MDR leveres af et team af menneskelige cybersikkerheds-eksperter, der overvåger organisationens IT-miljø døgnet rundt. Eksperterne analyserer data fra EDR-værktøjer, men yder også en proaktiv trusseljagt, dykker ned i avancerede trusselsanalyser og implementerer nødvendige tiltag.

MDR-teamet har også evnen til at reagere øjeblikkeligt på trusler ved at isolere inficerede enheder, begrænse skader og gendanne systemer til normal drift. Denne proaktive og reaktive tilgang til trusselsbeskyttelse adskiller MDR fra EDR.

Proaktiv cybersikkerhed

I stedet for at reagere på sikkerhedsbrud efter, de har fundet sted, så giver MDR mulighed for proaktivt at opdage og afværge trusler før, de får konsekvenser og skader virksomheden og dens omdømme og troværdighed.

MDR-servicens intelligente analysemetoder og adfærdsmæssige registreringer giver en langt mere effektiv beskyttelse mod avancerede trusler, end traditionelle antivirus-systemer og firewalls kan tilbyde.

Det strategiske partnerskab, der dannes sammen med MDR-serviceudbyderen, sikrer, at IT-sikkerheden kontinuerligt bliver optimeret og tilpasset organisationens specifikke krav og risikoprofil.

Læs også: Sådan laver du en IT-strategi

Kan det betale sig?

Ja, MDR er absolut det hele værd. En af de største fordele ved en MDR-service er, at det overtager byrden af at overvåge og reagere på sikkerhedstrusler fra virksomhedens egne medarbejdere.

Ved at outsource denne vigtige opgave kan din virksomhed frigøre ressourcer internt og samtidig opnå effekten af en gruppe eksperter med specialviden inden for cybersikkerhed.

Selvom en MDR-service er en ekstra post i budgettet, er det vigtigt at tage i betragtning, at omkostningerne ved et cyberangreb eller et sikkerhedskompromis kan være langt større. MDR kan hjælpe med at forhindre tab af fortrolige data, økonomisk tab og retssager, der kan følge efter et sikkerhedsbrud. Samtidig forhindres skade på virksomhedens omdømme og troværdighed, som kan tage lang tid at genopbygge, hvis det overhovedet er muligt.

Prøv beregneren: Se din månedlige udgift til en MDR-service

Fordele ved MDR-services

  • Opdag trusler hurtigere
  • Hurtig responstid minimerer konsekvenserne, risikoen for datatab og nedetid
  • Avancerede analyseredskaber gør det muligt at opdage ukendte trusler og anomalier i datatrafikken
  • Dynamisk sikkerhedsovervågning døgnet rundt sikrer, at trusler opdages, før de udvikler sig til angreb
  • Realtidsvarsler muliggør omgående indgreb og reducerer tidsrammen for trusselshåndtering markant
  • En investering i MDR-tjenester understøtter en robust sikkerhedsposition og fremskynder den effektive afbødning af sikkerhedshændelser
  • Frigør ressourcer i virksomhedens IT-afdeling og undgå nyansættelser i en tid, hvor det er svært at rekruttere de rigtige IT-kompetencer

Holdningen i organisationen

Det er vigtigt for enhver virksomhed og organisation at forstå vigtigheden af Managed Detection and Response som en overbygning på den eksisterende cybersikkerhed. Det kan indebære en detaljeret gennemgang af MDR’s evne til proaktivt at håndtere trusler og kontinuerligt sikre beskyttelse og mindske risikoen for sikkerhedsbrud. Når MDR-servicens bidrag til organisationens overordnede sikkerhedsstrategi illustreres, kan der skabes en bedre forståelse for nødvendigheden af at investere i sådan en service.

Involvering af ledelsen fra starten og demonstration af MDR-servicens ROI (Return on Investment) er afgørende for at få forståelsen af produktet, erkendelsen af behovet og accepten. En investering i MDR kan lede til betydelig ROI ved at minimere de potentielle omkostninger forbundet med databrud og cyberangreb.

Alt det kan vi hjælpe dig med. Udfyld formularen nedenfor, og lad os tage en uforpligtende snak om MDR og mulige barrierer.

Læs også…

Du ønsker at optimere din IT-sikkerhed. Vi hjælper dig i mål.

Har du brug for mere information eller sparring, så ræk ud til os. Vi tager meget gerne en uforpligtende snak.

Kontakt os via kontaktformularen, på telefon +45 8882 6290 eller
e-mail service@timengo.com.

2024-03-19T12:56:53+01:00
Go to Top