Software baseret Azure fundament sikrer fleksibilitet, kontrol og ensartethed

Som ny spiller på markedet for bioterapeutiske produkttjenester til den farmaceutiske branche, stod Bacthera i en hel unik situation, da de skulle bygge et helt nyt datacenter op fra bunden. De havde en sjælden mulighed for at gøre tingene rigtigt fra start – frigjort og uden hensyn til gammel legacy-IT.

Simon Dittman, Head of IT Services, og Steen Krontoft, Senior IT Manager, havnede i foråret 2020 i en situation, man ikke så tit kommer i. Som ansvarlige for Bactheras brug af Azure, stod de med det privilegie, at de ikke skulle tage hensyn til eksisterende IT-infrastruktur, da de skulle designe fundamentet og platformen for udvikling og drift af et nyt bioterapeutisk løsningsprojekt.

”Og efter at have været ude og undersøge hvilke muligheder der var, blev det meget klart for os, at timengo’s tilgang kunne være en mulig vej fremad for os”, fortæller Simon.

I modsætning til en klassisk portalløsning i Azure, hvor man ”plukker” færdig pakketeret services ned af hylderne, bygger timengo’s tilgang på Infrastructure as Code (IaC). En software baseret metode til at bygge og vedligeholde fundamentet i et Azure datacenter.

Med Azure Resource Manager og ARM templates defineres og beskrives i kode præcis de ressourcer og politikker man ønsker i sit datacenter, og efterfølgende vedligeholdes den beskrevne infrastruktur kun ét sted – nemlig i ARM template, som fungerer som et software baseret management lag.

Det giver fleksibilitet og en standardiseret måde, at vedligeholde og kontrollere sit Azure datacenter på, samtidigt med at versionering og dokumentation gør det let at få overblik over ændringer.

For Bacthera var det særligt versioneringen af infrastrukturkoden, fleksibiliteten og ensartetheden, der gjorde kodebaseret Azure infrastruktur interessant.

”Typisk, hvis du går ind og køber portalprodukterne så findes de i blå og gul og grøn, og hvis du skal have noget midt i mellem – hvad gør du så? Med kodebaseret Azure, har du mulighed for at tilpasse præcis som du vil have det”, pointerer Simon.

“Jeg tror nok det er versionering, som jeg er mest interesseret i og dernæst kommer ensartetheden, supplerer han. Sidder du i portalen, så er der rigtig mange parametre at holde øje med, og det kan være svært at holde tungen lige i munden og gøre det samme hver evig eneste gang”.

Fremtiden kan sagtens bringe mere kodebaseret Azure

Efter at det nye bioterapeutiske løsningsprojekt er gået i luften, ser Steen og Simon tilbage på et positivt forløb, der både har været udviklende, lærerigt og forfriskende.

”Her har I jo været gode til at hjælpe os i den rigtige retning, der havde vi ikke erfaring nok. Vi havde erfaring nok til at bygge en masse ting, men ikke lige på denne platform, fortæller Steen. Og når det drejer sig om den resterende Azure infrastruktur, har vi bedt jer reviewe den og lægge den over i samme princip”.

Med en ”cloud first” strategi, og langt større erfaring, er mere kodebaseret Azure absolut også en mulighed for fremtidens løsninger og projekter.

”Vi er jo stadig helt nye på denne platform og denne måde at arbejde på. Vi har selvfølgelig masser i vores roadmap – vi er ved at starte op og der kommer sikkert også mere til. Hvorvidt det kommer til at blive placeret i Azure, det må systemet og kravene bestemme. Men det er helt klart, at vi vil forsøge at holde os inden for de her rammer vi arbejder under – vi vil ikke begynde at finde en ny cloud løsning, hvis vi kan undgå det”, slutter Steen.

Du ønsker at udnytte fordelene i cloud. Vi hjælper dig med at realisere dem.

Kontakt os via kontaktformularen, på telefon +45 8082 6290 eller
e-mail service@timengo.com.

    Ved at indsende denne formular giver du samtykke til, at timengo a/s må behandle de personoplysninger, du har indtastet, for at kunne håndtere din henvendelse. Læs mere om dine rettigheder samt hvordan du kan kontakte timengo a/s og/eller klage i vores persondatapolitik.